Kilo akmak bazen insanları strese sokar ve hayattan nefret etmesine bile neden olabilir.Giydiğiniz kıyafetleri kendinize yakıştıramazsınız kemeri iyise sıkıp pantolonu büşüştürsünüz.Peki neden kilo alamayız?kilo alamamızın nedeni ne?
Kilo alamıyorsanız ve çok yiyorum ama bir türlü kilo alamıyorum diyorsanız,vücudunuzun metebolizmasın hızlı çalıştığını ve bu nedenler aldığınız besinelrin hemen kaloriye dönüştürülüp yakıldığını bu sebepten emekleriniz boşa gittiği anlamına gelebilir.
Kilo amak istiyorsanız nasıl başarılı olursunuz ve yapmalısınız onlara bir değinelim:
*Öncelikli olarak yemek öğünlerini atlamak gerekiyor daha sonra öğünlerimizi arttırmalı ve bunu 6 öğünle sınırlandıralım bu öğünler arası mesafeyide 3-3,5 saat olarak dengeliyelim.
*Öncelikli olarak süt kilon yapmaya bilir ama içine süt tozu bal katarsanız faydalı olacaktır
*Meyve seçiminde kuru yemişler ceviz,incir,kayısı,üzüm özellikle çekirdeklşi kara üzüm kurusu sizin için bir dönüm noktası değeri taşımaktadır,
*İştağımızı iyice zorlayalım hemen doyma hissine sahip olduğunuz için kendinizi kandırın ve yemeğe devam edin çünkü miğdenizi büyütmenin yolu budur.
*Yemeklerden önce kilo amak istiyorsanız sakın su vs birşey düketmeyin
*Kilo alma yolunda taze meyvalar yerine meyva nektarları içmenizi tavsiye ediyorum.
Yatmadan yarım veya 1 saat önce kalori değeri yüksek bir menü ayarlamalıyız bunlar muz,ceviz,karışık bir kokteyn olabilir.
Peki kalori değeri yüksek hangi besinleri yemeliyim.Bu besinleri sizlere sıralıyalım:
*kuru yemişler(ceviz,fındık,sarı siyah üzüm,kayısı,incir)
*bisküvi çeşitleri
*makarna çeşitleri
*buğday unlu ve arpa unlu mamüller
Önemli Not:Bu süre zarfında vücud geliştirmecilerin kullandığı süte karıştırılarak tüketilen yüksek karbonitratli proteinli karışımlarıda tüketmeniz size az miktar yeyip çok kalori elde etmenize yardımcı olacaktır.Ağırlık çalışmalarıda yapabilirsiniz.
Yağlılardan uzak durun yüksek kolestrol ve damar dıkanıklığına neden olabilir,ben zayıfım bende yağ olmaz diye sakın kendinizi kandırmayın.

0 yorum: